Så här föddes Nöjeskarusellen!

Anders Hagander och Pether Skoglund hade tidigare möts i musikens värld, där de arrangerat lite olika musikuppträdanden, främst inom musikkategorin rock. De upptäckte snart att Valdemarsvik trånade efter mer underhållning av mer folklig karaktär.

De båda beslöt sig för att samla ett gäng som kunde tänka sig att vara med och arrangera olika evenemang i Valdemarsvik. Anders hade varit med i Ottosons nyårsrevy och där träffat lite olika folk som var intresserade. Pether pratade med musikskolan där Arne Persson hängde på. Ett möte blev av på musikcafeét Kajutan, där de alla diskuterade hur man skulle gå vidare. De kom gemensamt fram till att man skulle bilda en förening för att kunna genomföra olika nöjesarrangemang.
Annika Rödin (fd. Claeson) hittade på namnet Nöjeskarusellen och ritade loggan. 

Året är nu 1984 och detta blev starten på en resa som fortfarande pågår där "karusellen snurrar" för fullt. Genom åren har olika personer hopppat på och hoppat av vår karusell. En del har och är delaktiga från början medan andra precis anslutit. Mottot har dock alltid varit att den som vill hjälpa till och bidra till att "karusellen" fortfarande ska snurra är hjärtligt välkommen i föreningen.

Målsättningen är att den skall snurra i generationer framöver.